Dizajn web stranica

OD POČETNE IDEJE I SKICA DO DIZAJNA WEB STRANICE

U Orvelusu vjerujemo da dizajn web stranice nije prevladavajući faktor kojemu sve ostalo treba prilagoditi. Osim što izgledaju odlično, naše web stranice su funkcionalne, intuitivne, user-friendly i optimizirane za svako korisničko iskustvo.

Kako bi web dizajn dao svoju maksimalnu vrijednost, sam proces web dizajna podijelili smo u nekoliko faza:

1. Definiranje ciljeva koje klijent želi postići web dizajnom

U početnoj fazi usko surađujemo s vama i vašim poslovanjem kako bi što točnije analizirali i definirali vaše potrebe. Neka pitanja na koja su nam potrebni odgovori su:

  • Tko su vaši klijenti?
  • Što bi vaši online klijenti trebali pronaći ili raditi na web stranici?
  • Je li primarna svrha web stranice informativnog, prodajnog ili zabavnog tipa?
  • Treba li web stranica komunicirati vlastitu jasnu poruku ili je web stranica dio šireg strateškog brendiranja?
  • Tko je vaša konkurencija (ako postoji) i kako se web dizajnom želite razlikovati od njih?

Odgovaranje na ova pitanja jedan je od najvažnijih dijelova cijelog procesa web dizajna. Ako ova pitanja nemaju jasan odgovor, cijeli daljnji proces web dizajna može krenuti u pogrešnom smjeru.

2. Planiranje, prikupljanje podataka i organizacija sadržaja

Nakon što smo od vas dobili detaljne odgovore na gore postavljena pitanja, vrijeme da vas upitamo što vi želite. U ovoj fazi nam možete reći koje boje bi preferirali u web dizajnu, koje elemente i informacije bi željeli istaknuti (npr. želite li da online korisnike na početnoj stranici dočeka vaša fotografija kojom se osobno predstavljate, recenzije vaših klijenata ili želite da su u prvom planu proizvodi ili usluge koje nudite).

Ove informacije su od velike važnosti jer ćemo oko njih stvarati i cijeli web dizajn.

3. Organizacija i strukturiranje web sadržaja

Organizacija i povezivanje svih sadržaja temelj je za svaku kvalitetnu i user-friendly web stranicu. Ovaj nacrt pomaže web dizajnerima shvatiti arhitekturu informacija i odnose između različitih web stranica.

Organizirat ćemo sve podatke u logične sekcije te ćemo izraditi dizajn intuitivne navigaciju pomoću koje će se vaši posjetitelji lako snalaziti. Izrada navigacije i izbornika od posebne je važnosti jer oni moraju biti izrađeni tako da se u obzir uzme način na koji korisnici pretražuju web stranicu. Cilj je pomoći posjetitelju da se kroz web stranicu kreće s lakoćom te da bez poteškoća pronađe sve potrebne informacije.

4. Uz web dizajn napravit ćemo i responzivan web dizajn (RWD)

Responzivan web dizajn je dizajn stranice koji se prilagođava veličini ekrana ovisno od uređaja na kojem se gleda (desktop, tablet, laptop, mobitel…). Danas je responzivan web dizajn od velike važnosti jer sve više korisnika pretražuje internet na mobilnim uređajima, a sigurno ne želite izgubiti korisnike zato što web stranica nije optimizirana za sve uređaje. Responzivnim dizajnom ćete imati stranicu koja će privući nove korisnike, a samim time ćete brže proširiti glas o svojem brendu ili proizvodima (ako se bavite e-commerceom).

Nakon što smo izradili prijedlog web dizajna i responzivnog web dizajna, sastajemo se s vama te prema potrebi radimo preinake. Nakon što potvrdimo dizajn, krećemo s izradom web dizajna. To je proces u kojem programeri povezuju dizajn s programom kako bi on bio funkcionalan.

IZDVOJENE REFERENCE

DIZAJN WEB STRANICE VAM JE ZASTARIO?

Kontaktirajte nas i zatražite neobavezujuću ponudu!

Nazovite +385 98 9421 343 pošaljite mail na info@orvelus.hr ili popunite formular.

Unesite tekst sa slike: captcha